OM VIBEKE HOBY

+ 40 ÅR PÅ SCENEN


13 august 1971 kom lille Vibeke Hoby Larsen til verdenen. 

Hun var fra starten en lille krudtugle med et frækt glimt i øjnene, var konstant på opdagelse, og kom ofte galt afsted, når nysgerrigheden overtog fornuften.

I Børnehaveklassen på Kappel Skole langt langt ude på Vest Lolland, kom musiklæreren en dag på besøg for at spille og synge sammen med børnene, og det blev faktisk starten på Vibeke Hobys kærlighed til at stå på en scene, for dagen efter troppede Poul Erik Thomsen, som musiklæreren hed, op hjemme hos Vibekes mor, og spurgte om hun måtte optræde til forårskoncerten 1977.

Thomsen, som eleverne kaldte ham, stablere Vibeke op på en gymnastikskammel for at publikum kunne se  hende.

Herefter optrådte Vibeke Hoby hvert år til skolens forårskoncerter og blev på den måde vandt til at stå på en scene.

DEN FØRSTE

MUSIK


I Vibekes barndomshjem, blev der hovedsageligt spillet pop i form af ABBA, Boney M., The Osmonds samt tysk musik på div. tyske tv-kanaler  når familien sammen så Schlagerparade mm, og Vibekse mor og stedfar var enige om- nok mest Vibekes stedfar- at der ikke er et sprog der er kønnere at synge på end tysk.

I radioen lyttede familien altid til "de ringer vi spiller", samt Giro 413, som Vibeke elskede at lytte med på.

Vibekes morfar, som altid har været hendes yndlingsvoksne, lyttede meget til James Last og østrigsk musik, og Vibeke har sammen med ham lyttet til mange af de numre hun synger i dag.

DEN MUSIKALSKE REJSE
I 1990 mødte Vibeke en englænder, som hun senere blev gift med.

De begyndte at optræde på små værtshuse i Danmark med irske, engelsk og danske sange i en blanding af folke musik og pop.

I halvandet år fra start 91 til midt 92 optrådte de på Gran Canaria på Hoteller og barer og lavede et Karaoke show der blev voldsomt populært i Puerto Rico.

Hjemme i Danmark fortsatte de med Karaoke og deres duo til 1995.

Herefter holdt Vibeke en lang pause fra musikken, hvor de fleste i hendes omgangskreds ikke vidste at hun kunne synge. En dag blev Vibeke spurgt af to der vidste at hun kunne synge, om hun ville hjælpe dem akut til et spillejob de havde fået ugen efter på gågaden i Nakskov.

Bandet Rubbish var født, Vibeke spiller stadig sammen med Jesper Nielsen, der også synger kor på CD'en Vandrende Venner. Dette i en duo der hedder Hoby og Nielsen, IB verdens største duo, Jesper & Vibeke, eller hvad de kalder sig på dagen.

I begyndelsen af nullerne blev Vibeke forsanger i PJ. swingband, der har til huse i Vordingborg.

Her begyndte Vibeke at synge en del James Last, og en sommerdag i 2009, sagde dirigenten, at han synes Vibeke skulle lære at jodle, da det ville passe perfekt til deres repetoire.

Vibekes forsøg på at forklare hvor umuligt det var slog fejl, så Vibeke fandt en østrigsk hjemmeside med et jodlekursus på MP3 som kunne downloades på telefonen.

Vibeke øvede 1/2 time på vej på job og 1/2 time på på vej hjem fra job, da det i begyndelsen gælder om at Skåne sin familie når man øver sig på at jodle, og til nytårskoncerten 2010 stod Vibeke Hoby klar med Franzl Lang nummeret "ein jodler hör i gern".


Da Cantus tyrolerne stod og manglede en reservejodler et halvt år efter ringerde Torben Stagetil Vibeke, og s¨tog det fart med Tyrolermusikken.

I sommeren 2010 blev Vibeke ringet op af et nyopstartet Tyrolerband, der stod og manglede en der kunne jodle og her var Vibeke en del af orkesteret til  foråret 2018.


I foråret 2018 var Vibeke Hoby med i DK4 programmet “Syng Med og Tip et Hit” hvor harmonika virtuosen Kristian Rusbjerg havde inviteret Vibeke med.

Ca samtidig med dette begyndte Vibeke i Partybandet miss Piggy og Partyskinkerne (startede med at hedde Duracella og de vilde kaniner) der spiller musik med repetoire svarende til Sweethearts og Fede Finn og Funnyboys.


Foråret 2019 valgte Vibeke at satse på en karriere hvor det var Vibeke Hoby som solist og ikke som en del af et fast orkester, som publikum kunne hyre, og udgav CD'en "Vandrende Venner", sammen med musikalske venner fra tidligere grupper, Vibekes mand Troels Køhl samt hendes bror Thomas Hoby.


Vibeke Hoby har startet et samarbejde op med et jysk tyrolerorkester der hedder die Alpenpartyband Bier und Spass.